Zuid-Afrika: beste reistijd? 2, 3 of meer weken?

Zuid-Afrika Suikerbossie Africa Travel
Kort door de bocht? Kan altijd!

Ècht?

Ja, dat is het mooie van deze bestemming.

Winter in Zuid-Afrika …

In onze winterperiode is het daar zomer en in onze zomerperiode, als het winter is in Zuid-Afrika, is het daar nog steeds zomer (naar onze begrippen dan, 21 graden en volop zon). Natuurlijk, je kan ook in de winter naar Dubai vliegen voor mooi weer, maar daar houd je het geen twee weken uit. Tenzij je van indoor skiën houdt.

Je kan ook vliegen naar Azië, maar daar verlies je 2 dagen vakantie… aan jetlag, en twee dagen van de baas… aan jetlag. Met kleine varkensoogjes twee dagen bijkomen op het strand in Thailand en drie weken later hetzelfde op je werk. Bovendien kan je dan niet op Safari wat toch echt wel heel speciaal is.

Je kan in de zomer 3 weken naar Spanje, Italië of Zuid-Frankrijk, maar daar is het tegenwoordig ook 40 graden. Bovendien zit je 2 dagen vast in de Gotthardtunnel en blijkt bij aankomst dat de camping vol zit met 200 andere Nederlanders.

Ok, ik volg je, maar het maakt het er niet makkelijker op. Nu kan ik dus altijd, maar wanneer is nou de beste tijd? En het zal allemaal echt niet gratis zijn. Hoe weet ik nou dat ik ook echt krijg waarvoor ik betaal? Is er dan niemand die daar iets zinnigs over kan zeggen?

Jawel, je moet gewoon persoonlijk advies inwinnen.

Advies?

Ja, bij mij. Ik ben Danielle Coopman, eigenaar van Suikerbossie Africa Travel, en ik weet precies wat ik je moet vragen. Ik heb jarenlang door Zuid Afrika gereisd; in alle seizoenen van het jaar, alleen, met zijn tweeën, met kleine kinderen en in grotere groepen. Mijn ervaring heeft me geleerd dat er voor iedereen een perfect moment is om te gaan. En als het dan allemaal klopt ga je niet op vakantie naar Zuid Afrika, maar beleef je Zuid Afrika in tientallen kleine geluksmomentjes.