Safari rondreis Zuid-Afrika met kinderen

Safari Zuid-Afrika met kinderen
Freek Vonk met zijn programma ‘in het wild’ brengt menig kinderhoofd op hol. Onze kinderen zijn compleet losgeslagen. Als een roedel wolven, een kudde gnoes, een zwerm flamingo’s, een troep leeuwen en een hoop mieren. Mijn dochter van zeven weet nu alles van dieren. Het enige probleem is dat ze meer weet dan ik… .

Bij het slapengaan nog één vraag

Wij hebben de traditie dat we de kinderen bij het slapengaan nog één vraag stellen. Ze mogen kiezen tussen moeilijk of makkelijk, het onderwerp en zij mogen dan het antwoord geven. Het is echter nu al wekenlang (hou je vast!); een moeilijke vraag…, over dieren…, in Afrika… en… het mogen geen insecten of waterdieren zijn.

Nou ga d’r maar aan staan. Ik heb alle olifanten-vragen, leeuwen-vragen, luipaard-vragen en hippo-vragen al gehad. Welk dier kan het beste ruiken, welke is het gevaarlijkst, waarom grazen giraffen tegen de wind in? Ik heb alles wat ik weet uit me geperst en ik weiger geen vraag en antwoord te hebben! Tegelijkertijd wil mijn dochtertje, door Freek in het wild, nu ontdekkingsreiziger worden. Dwars door donker Afrika en dezelfde avonturen beleven. Natuurlijk! zeg ik dan…

Malariavrije safari Zuid-Afrika met kids

Toch ontstaat daar een plan: Ik een ‘training on the job’ en mijn dochter als ontdekker van de oorsprong van de Nijl. Na enig aandringen van mijn vrouw zijn wij met de kids via maatwerk specialist Suikerbossie Africa Travel naar Zuid-Afrika gegaan. Fantastische ervaring. Suikerbossie Africa Travel heeft voor ons onder andere een safari met kids kunnen regelen bij een geweldige lodge in een privé park naast het Krugerpark. Onze eerste echte game drive met de familie.

Het geweldige van Suikerbossie Africa Travel is dat eigenaar Danielle Coopman zelf al jarenlang door Zuid-Afrika heeft gereisd; in alle seizoenen van het jaar, alleen, met zijn tweeën, met kinderen en in grotere groepen. Met haar kennis en ervaring heeft ze de perfecte kindvriendelijke reis voor ons uitgestippeld. Wij wilden per se op safari tijdens ons rondreis en zij stuurde ons naar een safari park zonder malaria, waar de kinderen mee mochten in de jeep op zoek naar wild. Vanaf 7 jaar is het leuk om een game drive met jonge kinderen te doen, vertelde ze me nog.

Geluksmomentjes

Nou ze had helemaal gelijk: mijn oudste dochter in de Jeep voorop, tussen de rangers, Freek Vonk dierenplaatjes bij de hand, dierenboek bij de hand, digitaal cameraatje, verrekijker, vergrootglas (natuurlijk), en alle Freek Vonk wijsheid van de wereld. Mijn jongste dochter van 5? Viel na een half uur schommelen in slaap op de achterbank. Alles gemist. Wij als ouders? Diepgelukkig en met de uitleg van de rangers weer genoeg vragen en antwoorden voor een heel nieuw jaar bed-ritueel. Het was niet zomaar een vakantie naar Zuid Afrika, maar een belevenis voor iedereen met tientallen kleine geluksmomentjes!