Rondreis Namibië

Namibië, groots en indrukwekkend

It’s like Africa – only better

Namibië wordt ongetwijfeld één van je mooiste reiservaringen. Groots en indrukwekkend. Hier voel je gewoon de levensenergie van alles wat groeit onder de hete zon. Een dunbevolkt land waar de stilte je begeleidt tijdens een reis door unieke en onvergetelijke landschappen. Namibië is onbekommerd reizen, veilig en toch een echt avontuur. Onze absolute favoriet is een self-drive rondreis met een 4×4. Het zijn herinneringen voor het leven.

Rondreis Namibië

Slaap onder de sterren in de woestijn

De Namib woestijn wordt gezien als de oudste woestijn ter wereld en is 100 kilometer breed en 2000 kilometer lang. Deze woestijn aan de westkust gaat rechtstreeks over in de Atlantische oceaan. Hier liggen de hoogste zandduinen ter wereld, soms wel tot 300 meter hoog. In de Namib woestijn regent het bijna nooit. Gemiddeld 1,5 cm per jaar, maar soms valt er heel veel water tegelijk en daarna kan het weer jaren droog blijven. In het hart van de Namib woestijn ligt de Sossusvlei. Dit is één van de hoogtepunten van Namibië. In het hart van Sossusvlei ligt Dead Vlei, een opgedroogd zoutmeer aan de voet van hoge zandduinen. In de witte vlakte staan dode bomen van 700 tot 900 jaar oud. Deze zwarte bomen op een witte vlakke bodem voor de rode zandduinen en de azuurblauwe lucht is een surrealistisch schouwspel.

Spot wilde dieren in de Plaats van Droog Water: Etosha

Het Etosha Nationaal Park is één van de grootste parken van heel zuidelijk Afrika en staat bekend om de grote aantallen wilde dieren. Etosha betekend letterlijk ‘plaats van droog water’. Rijdend kom je langs een groot meer in de park, dat volledig opgedroogd is tot een droge zoutvlakte. Stop zeker langs één van de waterplaatsen, want hier komen de hele dag dieren drinken. Ook bij één van de kampen in het park kun je regelmatig dieren zien. Hier kun je in een slaapzak de hele nacht het toneel van dieren aanschouwen. Tijdens een rondreis Namibië is een verblijf van minimaal twee nachten in Etosha een absolute must.

Rondreis Namibië

 

Rondreis Namibië

 

Rondreis Namibië

 

Rondreis Namibië

 

Eet Apfelstrudel aan zee

Namibië was een Duitse kolonie. In het kustplaatsje Swakopmund zijn de Duitse invloeden nog volop zichtbaar in de gebouwen en straatnamen. Je wordt zelfs in het Duits aangesproken. In het plaatsje is voldoende te beleven: op loopafstand van het guesthouse kun je heerlijk shoppen of lekker eten in één van de lokale restaurantjes. Actieve vakantiegangers komen hier uitgebreid aan hun trekken: in de omgeving worden veel activiteiten georganiseerd zoals parachutespringen, boottochten, quad biken en kajakken. Wil je echt eens iets bijzonders: ga dan sandboarden– snowboarden maar dan op het zand. Een echte aanrader!

Ga op zoek naar de woestijnolifant

De verlegen woestijnolifant en de zeldzame zwarte neushoorn hebben zich aangepast aan de droogte langs de kust van Namibië; de Skeleton Coast. Het is een dor maar fascinerend weids gebied. Echte avonturiers trekken door naar de extreme verlatenheid van het Kaokoveld en rijden tussen de scheepswrakken aan de kust. Net buiten Swakopmund is een enorme zeehondenkolonie bij het Cape Cross Seal Reserve. Er liggen hier wel 100.000 zeehonden en op sommige momenten zelfs 200.000. Ga je voor een echte uitdaging? Doe dan de Ugab River Hiking Trail. Een 50 kilometer lange wandeltocht langs de Skeleton Coast, die daarna de heuvels in draait, langs grotten, meertjes en rotsformaties.

Loop door het versteende bos

Damaraland is een fascinerend gebied met rotsformaties, droge beddingen en blauwe luchten. De belangrijkste attractie van de regio vormt – zonder twijfel – Twijfelfontein. De naam staat voor een vallei waarin op rotsen talloze rotstekeningen en graveringen zijn gevonden van zeehonden en walvissen. Het blijft een raadsel hoe ze honderden kilometers landinwaarts kennis hadden van deze zeedieren. Of wandel door het versteende bos. In de ijstijd zijn boomstammen versteend onder de zware druk. Je kunt de ouderdomsringen in de stam nog steeds tellen.

Rondreis Namibië

 

Rondreis Namibië

 

Rondreis Namibië

 

Rondreis Namibië

 

Ontmoet oude vergeten volkeren

Er zijn nog verschillende oude volkeren in Namibië zoals de Himbas, Damara, Herero, Khoi-Khoi en de San (Bosjesmannen). Op verschillende plekken krijg je de kans om kennis te maken met deze verdwijnende culturen, zoals in het Hamakari OvaHerero. Dit is een cultureel centrum over de (deels tragische) geschiedenis van de Herero bevolking. Sommige excursies hebben een hoog toeristisch gehalte, maar het is zeker de moeite waard om ze te ervaren omdat deze culturen snel veranderen en sommige tradities binnen tientallen jaren volledig verdwenen zullen zijn.

Vind rust boven op het plateau

Tussen Etosha en Windhoek ligt het Waterberg Plateau, een ultieme plek voor hen die op zoek zijn naar rust en inspiratie. Naast de gebruikelijke gamedrives (zowel overdag als ‘s nachts), kun je zonder gids mooie wandeltochten op en rondom het Waterberg Plateau maken. Onze favoriet excursie in het Waterberg Plateau is de zonsondergang bij het Nijlpaardenmeer. Een echte 4×4 bergtocht tot boven op het plateau. Picknickmanden mee! Als je door het gebied wandelt, ervaar je de grote ecologisch diversiteit soms van heel dichtbij. Uniek is een ontmoeting met de zeldzame sable of de roan antilope. Door de dichte subtropische vegetatie is de natuur heel anders dan in de andere parken in Namibië.

Wandel door de grootste kloof van Afrika

De Fish River Canyon is na de beroemde Grand Canyon in Amerika de grootste Canyon ter wereld. Op sommige plaatsen is deze miljoenen jaren oude Canyon 550 meter diep en in totaal is de Canyon wel160 kilometer lang. Het is één van de meest indrukwekkende wonderen der natuur in het zuidelijk deel van Namibië. Je kunt hier prachtige wandelingen maken – ook een stuk de Canyon in – en genieten van het mooie weidse uitzicht. Volgens een oude legende van de San (Bosjesmannen) werd de Fish River Canyon uitgehold door de wild spartelende slang, Koutein Koruu, toen hij door jagers werd achtervolgd in de woestijn.

Suikerbossie’s Choice

Om je te inspireren hebben wij voor de bestemming Namibië een voorbeeld Suikerbossie’s Choice rondreis Namibië samengesteld met de meest logische routes, leukste activiteiten en de mooiste accommodaties. Deze voorbeeld rondreis Namibië is in de afgelopen jaren gemaakt door diverse klanten en onszelf. Afwisseling, rust, opbouw en authenticiteit zijn geperfectioneerd zodat je echt optimaal kunt genieten. Mocht je iets anders willen dan stellen we aan de hand van jouw specifieke wensen een Suikerbossie Special maatwerk rondreis Namibië samen.
Rondreis Namibië & Botswana 4x4

Namibië & Botswana 4×4

Op avontuur langs de mooiste bezienswaardigheden van Namibië & Botswana. Rijden in een 4×4 jeep, slapen in een tent op het dak van de auto, wandelen tussen de olifanten, meerdaagse wandeltochten langs kusten en bergen. Ongetwijfeld één van de mooiste reiservaringen.

Praktische informatie rondreis Namibië

Namibië ligt in het Zuidwesten van Afrika ligt en is genoemd naar de Namib woestijn. Het land is ongeveer 22 keer zo groot als Nederland en is met zijn 2.200.000 inwoners één van de dunst bevolkte landen ter wereld. Voor Namibië heb je als toerist geen visum nodig. Wel moet je paspoort na thuiskomst in Nederland nog minstens zes maanden geldig zijn. Zonder visum mag je maximaal negentig dagen onafgebroken in Namibië verblijven.

Accommodaties

Een comfortabel en veilig onderkomen hoort natuurlijk tot de basisbehoeften als je in Namibië verblijft. Zo groot als het land is, zo breed is het aanbod in accommodatie: van een eigen tent op het dak van de 4×4 of een volledig ingerichte safaritent (glamping!) tot goede guesthouses en luxe lodges in de wildparken.

Vervoer

Autorijden door Namibië is over het algemeen veilig en eenvoudig. In Namibië wordt links gereden en het wegennet bestaat voor tachtig procent uit onverharde wegen. Deze B-wegen zijn over het algemeen goed onderhouden, waardoor je gemiddeld 80 km per uur kunt rijden. Het is overigens af te raden om na zonsondergang lange afstanden te rijden. Suikerbossie Africa Travel maakt zo veel mogelijk gebruik van autoverhuurmaatschappijen die autos all-inverhuren. Zo kom je nooit voor onverwachte kosten te staan. De verhuurders hebben alle mogelijke autos, van een kleine sedan tot een 4 x4. In Namibië is een 2 x 4 of een 4×4 met of zonder tent op het dak aan te raden. Het is natuurlijk ook mogelijk om met een gids te reizen, in kleine of grote gezelschappen. Dit is een investering, maar daardoor geniet je wel meer ontspannen van de omgeving. Je wordt overal naartoe gereden en je kan de privégids altijd vragen stellen over het bijzondere land en haar prachtige natuur.

Beste reistijd: mei tot oktober

Aangezien Namibië op het zuidelijk halfrond ligt, zijn de seizoenen omgedraaid ten opzichte van Nederland. Namibië is een erg warm en droog land. Het kan overdag gemakkelijk 35 graden worden maar het kan daarentegen s nacht ook een paar graden vriezen. De koudste wintermaanden zijn juni en juli. Hoewel het in deze maanden vaak mooi en zonnig weer is, kan het kwik in de avonden soms dalen tot het vriespunt. Overdag loopt de temperatuur tijdens deze maanden vaak op tot boven de 25 graden.

Rondreis Namibië 01/12/2015