Over Suikerbossie

Suikerbossie is de Afrikaanse naam voor de Protea, de nationale bloem van Zuid-Afrika. Het is echter ook een koosnaampje voor een meisje zoals in het oude Afrikaanse liedje Suikerbossie, ek wil jou hê.”

Wie is Suikerbossie?

Danielle Coopman - Suikerbossie Africa Travel
Mijn naam is Danielle Coopman en ben geboren in Afrika. Als kind zwierf ik al de wereld rond met mijn ouders, elk drie jaar op een andere locatie. Een nieuw land, een nieuwe taal en nieuwe vriendjes: allemaal even leuk en spannend. Je kan dus wel zeggen dat het reizen in mijn bloed zit.

Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Mozambique en Tanzania heb ik uitgebreid bezocht tijdens mijn baan als gids in dienst van Nederlandse en Zuid-Afrikaanse reisorganisaties. Hierdoor ken ik deze landen en hun bevolking door en door. Door veel met lokale mensen op stap te gaan, heb ik ook de minder bekende kant van Afrika leren kennen: off the beaten track. Niet de standaard route maar juist langs de verborgen plekjes van Zuidelijk Afrika die niet iedereen kent.

Zuid-Afrika heeft mijn hart gestolen door de grote verscheidenheid aan landschappen die allemaal binnen een of twee dagen rijden van elkaar liggen. Een Afrikaanse uitspraak is: When God was finished with the rest of the world, he emptied his pockets and created South Africa. Alle kruimels van de wereld komen samen in dit prachtige land. De geur van de fynbos, de warmte van de zon en de spanning van safari zullen mijn bloed altijd sneller laten stromen.

Ieder jaar reis ik alleen of met mijn familie door Zuid-Afrika, Namibië of Botswana. Tijdens mijn jaarlijkse studiereis bezoek ik de accommodaties en onderhoud ik contacten met hoteleigenaren en gidsen. Hierbij ben ik altijd op zoek naar de leukste en nieuwe plekjes voor mijn gasten.

In Nederland heb ik verschillende dienstverlenende en commerciële functies bekleed. Hier maakte ik gebruik van mijn creativiteit, ondernemend karakter en probleemoplossende vaardigheden. Mijn uitgebreide kennis en passie voor Afrika, gecombineerd met mijn dienstverlenende aard, zijn de perfecte ingrediënten voor mijn eigen bedrijf Suikerbossie Africa Travel. Samen met mijn lokale partners stel ik reizen samen die voldoen aan de specifieke wensen van mijn gasten. Je ervaart service, persoonlijke aandacht en expertise bij het samenstellen van jouw ideale reis.

Maatwerk

Urenlang surfen op het internet op zoek naar mooie plekjes, een keuze maken uit het gigantische aanbod van bijzondere accommodaties en dan ook nog alles goed op elkaar laten aansluiten. Die zorg wil Suikerbossie Africa Travel je uit handen nemen. Wij weten welke plaatsen bijzonder zijn en geven advies over de allermooiste accommodaties, die we persoonlijk kennen. We regelen de vliegtickets, huren een comfortabele auto en stellen een mooie en logische route samen, helemaal zoals jij dat wilt. Zorgeloos genieten! Om je te inspireren hebben wij onder het label Suikerbossie’s Choice een aantal voorbeeldreizen samengesteld welke op deze website in detail staan beschreven.

Suikerbossie Africa Travel is gespecialiseerd in maatwerk reizen. De reis wordt speciaal voor jou samengesteld aan de hand van jouw wensen. Daar besteden we veel tijd en aandacht aan. Je ontvangt een op maat geschreven reisvoorstel en een duidelijk overzicht van alle kosten. Bij Suikerbossie Africa Travel krijg je een unieke, onbezorgde reis, die gemaakt is door een expert en lokale kenner en precies aansluit bij jouw wensen. Suikerbossie Africa Travel is aangesloten bij Garantiefonds GGTO, het garantiefonds voor gespecialiseerde touroperators.

Het is alom bekend dat internet een steeds belangrijkere factor speelt in het koopgedrag van consumenten. Google heeft onderzocht dat, gekeken naar een reisproduct, er ongeveer 29 dagen voorbij gaan, 12 zoekopdrachten worden uitgevoerd en 22 reiswebsites worden bezocht voordat de consument uiteindelijk overgaat tot transactie.” – Bron: travelnext.nl

Werkwijze

  1. Neem telefonisch of per email contact op via het Aanvraagformulier Reisvoorstel. Geef aan hoe we communiceren: via email, telefoon of in een persoonlijk gesprek via Skype op een door jou aangegeven tijdstip: overdag, s avonds of in het weekend.
  2. Samen bespreken we diverse mogelijkheden voor routes, accommodaties, vervoer en activiteiten. Vervolgens stelt Suikerbossie Africa Travel een reis samen die perfect aansluit op jouw specifieke wensen. Voor een maatwerk offerte wordt een vergoeding gevraagd, die bij boeking van de reis wordt afgetrokken van het totaalbedrag.
  3. Na goedkeuring wordt de reis geboekt. Wij vragen een aanbetaling van 25% bij boeking plus de volledige kosten van eventuele geboekte vliegtickets. De restantbetaling betaal je zes weken voor vertrek.
  4. Maatwerk herken je aan de details: Daarom ontvang je speciaal voor jouw reis een persoonlijk reisboekje met de beste tips voor leuke picknickplaatsen, goede restaurants, de mooiste zonsondergang locaties en bijzondere activiteiten.
Over Suikerbossie 01/12/2015